5 Verborgen plekjes in Barcelona

Published 20/04/2022

5 Verborgen plekjes in Barcelona

Published 20/04/2022

Ga je een weekend naar Barcelona en wil je weten wat je echt niet mag missen? Dan zit je hier goed. Zoals elke stad, kent Barcelona veel toeristische hotspots die uiteraard een bezoekje waard zijn. Denk aan de prachtige gebouwen van Gaudí en natuurlijk La Sagrada Familia en de kathedraal van Barcelona. Maar op dit lijstje staan enkele hidden gems in Barcelona die je op andere lijstjes vaak niet tegenkomt.

1. Carmel bunkers

Dit is waarschijnlijk dé hotspot onder locals en expats. Naast Park Guëll vind je nog een heuvel met een prachtig uitzicht over Barcelona. Het grote voordeel is dat het gratis is, maar het is ook een stuk rustiger. In plaats van dringen om een plekje voor die perfecte foto in Park Guëll, kun je bij de bunkers heerlijk picknicken terwijl je in alle rust geniet van de zonsondergang. Er hangt een hele fijne vibe en het is ook voor solo reizigers gemakkelijk om een praatje aan te knopen. Neem een flesje wijn en wat te snacken mee en genieten maar!

2. Parc del Laberint d’Horta

Oftewel: een doolhof! Hoe lang is het geleden dat jij voor het laatst in een doolhof was? Aan de rand van Barcelona, aan de rand van de bergen, vind je een gigantisch doolhof. Het is de tuin van een oud landgoed wat inmiddels niet meer wordt gebruikt, maar naast het doolhof dus ook een mooi landhuis en fonteinen biedt. Het kost een schamele €2,23 en tickets kun je hier kopen. Op woensdag en zondag is het park gratis. Veel plezier met verdwalen!

3. La Poble Espanyol

Misschien heb je hier wel eens van gehoord, maar waarschijnlijk ook niet. Het neemt zeker aan populariteit toe, maar is nog geen standaard hotspot. La Poble Espanyol lijkt gewoon een woonwijk met leuke straatjes en winkeltjes, maar het is een park waar je entree voor betaald. Toch zeker een bezoekje waard, het kost €9 voor normale entree en levert je heel veel instagram waardige spots. Denk aan paraplu straatjes en met bloemen begroeide huisjes. Veel kleur dus en een hoog schattigheidsgehalte.

4. Platja de la Mar Bella

Een strand? Ja, een strand. Ondanks dat ik absoluut fan was van Barceloneta, is dat wel echt het toeristische strand waar je continue wordt lastiggevallen door straatverkopers en fietstaxi’s. Wil je meer rust en echt genieten van het strand in Barcelona? Ga dan voor Platja de la Mar Bella. Het is een stukje verder in de wijk El Poblenou, wat een populaire expat wijk is. Het strand ligt naast een gezellig park met een skate park en sportvelden. Het is er dus zeker nog heel levendig, maar meer met locals en sporters dan met toeristen. Ga zelf voor een potje volleybal of geniet met een drankje bij een strandtent van alle bezigheden.

Extra: je kunt ook een dagtripje plannen naar omliggende stranden. Het strand van Casteldefells is een bezoekje waard of iets verder het prachtige strand van Sitges.

5. Cim de Camalot

Er zijn een aantal gezellige dorpjes rondom Barcelona waar je even de drukte kunt ontvluchten. Op een half uur met de trein vind je het dorpje Gavá met op 20 minuten vanaf het station een bergje met een prachtig uitzicht over de stad en het strand. (Foto links) Je bent er gegarandeerd alleen en kunt in alle rust genieten van de prachtige zonsondergang die Barcelona je zo vaak gunt. Als je houdt van hiken, kun je er ook een dagje van maken, je zit namelijk aan de rand van een groot natuurgebied.