Beste koffie in Barcelona

Lizet Wesselman - 24/07/2023

Beste koffie in Barcelona

Lizet Wesselman - 24/07/2023

In 2021 maakte ik mijn allereerste reis als toekomstige digitale nomad en de bestemming was Barcelona. Een stad die bekend staat om zijn prachtige Gaudi-gebouwen en levendige sfeer. Wat ik niet had verwacht van deze stad, was het gebrek aan een koffiecultuur. Ik had er niet echt over nagedacht, maar op de een of andere manier was ik verbaasd over hoe moeilijk het was om goede koffie te vinden. Als enorme koffieliefhebber kocht ik uiteindelijk een kleine French press voor mijn dagelijkse koffiekick. Maar ik heb er ook een kleine missie van gemaakt om de beste koffietentjes in Barcelona te vinden. Ik ben 6 weken in de stad geweest en vond de beste pas op de laatste dag. Dus hier is een kleine gids voor koffie in Barcelona, voor degenen die niet zo lang de tijd hebben om een goede koffie te vinden.

Tried and tested

In die 6 weken heb ik waarschijnlijk zo’n 25 verschillende koffietentjes geprobeerd. (Nee, ik ga niet elke dag op pad om eet- en koffietentjes uit te proberen.) Ze hebben zeker niet allemaal deze lijst gehaald, maar ik heb een lijst gemaakt met de beste koffietentjes in Barcelona en een paar die je absoluut moet vermijden.

En de winnaars zijn …

Brew Coffee Barcelona: De absolute winnaar

Brew Coffee Barcelona ligt in het hart van Barcelona en is de onbetwiste kampioen in mijn zoektocht naar koffie. Het is een schattig klein zaakje dat een beetje verscholen ligt in een zijstraat. Dat betekent dat je hier weg bent van de drukte en je je een beetje meer een local voelt. Wat voor mij altijd een pluspunt is. Deze plek is volledig gericht op koffie, wat verklaart waarom het zo goed is. Geen restaurant dat toevallig koffie serveert, maar volledige toewijding aan koffie van goede kwaliteit.

Morrow Coffee: Een waardige tweede plek

Morrow Coffee behaalde een stevige tweede plaats voor beste koffie in Barcelona. Het belangrijkste voor mij was dat het gewoon niet mijn favoriete soorten bonen waren. Ik heb mijn favoriete koffielanden en zij hebben duidelijk bonen gebruikt uit een land dat niet op die lijst staat. Maar het is een koffie van zeer goede kwaliteit, erg sterk en smaakvol. Dus de enige reden waarom hij op de tweede plaats belandde, was vanwege de bonenkeuze.

El Fornet & Buenas Migas: Ketens die de moeite waard zijn

In een grote stad als Barcelona is het fijn om een keten of 2 te hebben om op terug te vallen als je niet in de buurt bent van de beste koffietentjes. Je vindt El Fornet & Buenas Migas op elke hoek van elke straat en voor een keten verkopen ze allebei behoorlijk goede koffie. Buenas Migas serveert heerlijke sterke flat whites, hoewel hun cappuccino’s wel een upgrade kunnen gebruiken. Ze zijn een beetje waterig. Maar ze hebben inmiddels gereageerd op mijn Instagram-post met deze lijst en me laten weten dat al hun vestigingen nieuwe machines zouden krijgen, waardoor de kwaliteit omhoog zou gaan. Dus misschien is het nu beter. El Fornet is trouwens ook een geweldige plek voor broodjes, hun focaccia’s zijn geweldig!

Waarschuwing: Barcelona koffietentjes om te vermijden

Er waren ketens die ik heb geprobeerd en waar je voor zou moeten waarschuwen. Of, eerlijk gezegd, gewoon helemaal geen koffie meer zouden moeten schenken. Om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt, kun je het beste deze 2 koffietentjes vermijden.

365: Niet de slechtste, maar zeker niet goed

Ik verbleef een tijdje in de buitenwijken van Barcelona en zo’n beetje de enige ontbijtgelegenheid die ze hadden was 365. Ik had het al in Barcelona gezien en besloot het eens te proberen. Grote fout. Hoewel ik slechtere koffie heb gehad, was het ook zeker niet lekker. Veel te waterig en er zat nauwelijks koffie in. Sla het over en ga naar een betere plek of maak je eigen koffie, je zult jezelf dankbaar zijn.

Pans & Co: Gewoon niet doen

Tot slot hebben we Pans & Co, dat is als water drinken met een druppeltje koffiesmaak. Als grote koffiesnob drink ik de koffie die ik koop, want een beetje is beter dan geen koffie. Dit was de allereerste keer in mijn leven dat ik de koffie na een paar slokken weggooide. Dit was echt walgelijk en ik kan het niemand aanraden. Het is misschien een handige optie voor stokbrood, maar je kunt je koffie beter ergens anders halen.

Hoe vind je goede koffie in Barcelona?

Je bent waarschijnlijk niet altijd in de buurt van die 2 geweldige koffietentjes, dus hoe vind je goede koffie in Barcelona? Je kunt altijd gaan voor de ketens die ik heb genoemd, want die zijn prima. Maar als je op zoek bent naar een goede en meer lokale koffie-ervaring, kan ik je aanraden om op zoek te gaan naar kleine koffietentjes. Ga voor diegene die zich echt richten op koffie, en misschien wat gebak, maar geen volledige winkel zijn. Ik heb gemerkt dat de meeste restaurants gewoon geen prioriteit geven aan hun koffie, en bakkerijen ook niet. Dus de koffie is misschien wel goed, maar niet geweldig.

Die schattige kleine winkeltjes die vaak ook een breed assortiment koffiebonen te koop hebben, zijn over het algemeen de plekken waar je echt van je koffie kunt genieten. De eigenaars en het personeel houden waarschijnlijk net zoveel van koffie als jij, dus ze zullen hun best doen voor een perfecte koffie.

Zit je eraan te denken om een tijdje te wonen in Barcelona? Ik schreef een artikel over mijn bevindingen in de stad.