Duurzame reis planner, hoe kan ik je helpen?

Lizet Wesselman - 22/08/2023

Duurzame reis planner, hoe kan ik je helpen?

Lizet Wesselman - 22/08/2023

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring die niet alleen bomvol toffe ervaringen zit, maar ook nog eens goed is voor het milieu en de lokale bevolking? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als jouw persoonlijke duurzame reis planner sta ik klaar om je te helpen bij het plannen van duurzame reizen die een positieve impact hebben op het milieu en de plekken die je bezoekt. Ik help je met alles waar je maar hulp bij nodig hebt. Van gewoon een belletje om tips in te winnen tot een volledige gepersonaliseerd reisplan die je alleen nog maar hoeft te boeken. Hoe? Dat leg ik je hier uit.

Wat is een duurzame reis planner?

Voor veel mensen is reizen plannen één van hun favoriete hobby’s, en voor anderen is het een tijdrovende rompslomp die ze liever achterwege laten. En dat kan nu, want ik hoor bij de groep hobbyist reisplanners en neem dat graag van de 2e groep over! Ik creëer op maat gemaakte duurzame reisplannen die aan al jouw reiswensen voldoen.

Als je jonger bent dan ik, kun je je dit misschien niet meer herinneren. Maar vroeger had je reiswinkels (en ik geloof dat er nog enkele bestaan?) waar je naar binnen kon lopen om een reis te boeken. Daar zat dan personeel die je een aantal vragen stelde om erachter te komen wat je zoekt in je vakantie. (Strand, stedentrip, wandelvakantie, skivakantie, kamperen, safari, verre reis, dichtbij etc.) Vervolgens hadden ze een lading reisfolders die bij je wensen paste en koos je je reis. Dan gaf je aan hoe lang je wilde en welke data, en zij boekte de hele reis voor je. Super handig!

Nou, dat doe ik dus ook. Maar dan digitaal en met een vragenlijst die je op je gemakje kunt invullen wanneer het jou uitkomt. Maar uiteindelijk krijg je een kant-en-klare reis, die je in één keer kunt boeken. En bij ligt er dan een focus op duurzaam reizen, vooral met de trein en met zoveel mogelijk duurzame accommodaties en ervaringen die een positieve local impact maken. 

Hier is hoe ik dat doe:

Trip plan stress - Me struggling with multiple Lonely Planets to plan my next trip

Eerst wil ik alles van jou weten

Ik begin met jou te leren kennen. Ik wil alles van je weten! (Je creditcard nummer, pincode en paspoort gegevens mag je voor jezelf houden wink) Je mag zoveel met me delen als je maar wilt. Uiteindelijk is het super belangrijk dat ik begrijp waar jouw hart sneller van gaat kloppen als het gaat om reizen.

Ik kan als reis planner en actieve reiziger natuurlijk zo een reis uit m’n mouw schudden die ik heel tof vond. Maar ik hou bijvoorbeeld ontzettend van de bergen en hiken, ga graag op zoek naar de lekkerste wijnen en vind eten heel belangrijk. Ik heb weer minder met de hele dag op het strand liggen. Als jij nou wel graag bij/op het water zit en bijvoorbeeld heel graag een zeiltocht wilt maken, maak ik jou totaal niet gelukkig met mijn hike trip en restaurant tip bovenop een berg.

Betekent dit dat ik geen strandvakantie voor je kan plannen? Zeker niet. Ik weet heus de mooie plekjes wel te vinden en weet precies waar ik moet zoeken voor een toffe zeiltocht. Ik heb bijvoorbeeld vrienden die in de zomer in Kroatië zeiltochten organiseren. Maar ik moet dan dus wel weten dat jij daar heel blij van wordt. Dus, om JOUW reiswensen helder te krijgen, krijg je een uitgebreide vragenlijst. Die mag je echt zo gedetailleerd mogelijk invullen. Hoe meer informatie, hoe beter ik speciale, unieke ervaringen voor jou kan creëren.

Een unieke, gepersonaliseerde, duurzame reis

Met alle informatie die jij mij hebt gegeven in de vragenlijst, kan ik een toffe, unieke, maar vooral ook duurzame reis voor je samenstellen. Ik merk dat veel mensen graag duurzamer willen reizen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Je hebt bijvoorbeeld te maken met duurzaam vervoer, duurzame accommodaties, je lokale impact en massatoerisme. En dat allemaal bovenop alles dat sowieso bij het plannen van een reis komt kijken, zoals het bepalen van je locatie, het vinden van mooie plekjes, het plannen van een route, inschatten hoeveel tijd je voor de reis nodig hebt en hoeveel je dan kunt bekijken etc. etc. Dat kost voor veel mensen al genoeg energie, laat staan dat je het dan ook nog eens duurzaam moet maken.

Ik help je dus met je reis plannen, én zorgen dat het duurzaam is. Daarbij ligt de focus op treinreizen, waar mogelijk natuurlijk. Als jij 3 weken naar Zuidoost-Azië wilt, heb je niet genoeg tijd om daar met de trein heen te reizen (wat overigens wel mogelijk is!). Ik help je dan met een vlucht erheen, en vervolgens een rondreis waarbij je wel zoveel mogelijk met de trein of eventueel de bus reist. In sommige landen zijn meer treinen dan in anderen, maar er zijn nog genoeg manieren om je reizen duurzamer te maken.

Offerte & akkoord

Als ik weet wat je wilt, hoe lang je weg wilt, hoeveel plekken je wilt bezoeken en welk pakket je wilt gebruiken, krijg je van mij een offerte. Je zit tot dit punt dus nog helemaal nergens aan vast en kunt vrijblijvend de vragenlijst invullen! De offerte is voor de kosten voor het opzetten van de reis. Dit kost mij uiteraard tijd, omdat ik het precies aan jouw wensen moet aanpassen. Dus ik moet die toffe stranden voor je opzoeken, de route voor je uitstippelen en eventueel accommodaties en activiteiten vinden die bij je wensen én budget passen. Daar vraag ik een vergoeding voor. Maar jij bespaart er natuurlijk heel veel tijd mee. Zo is het een win-win voor ons beide.

Ben je het eens met de offerte? Dan kun je die direct betalen en ga ik voor je aan de slag! Vind je het bedrag toch te hoog of heb je besloten het toch zelf te willen plannen? Dat is natuurlijk prima. Dan ben je absoluut vrij om toch zelf de reis te plannen en wens ik je vooral een hele toffe reis toe!

Ik ga aan de slag!

Als je akkoord gaat met de offerte en betaald hebt, ga ik voor je aan de slag met je persoonlijke reisplan! Voor mij als reis planner ontzettend leuk, want zoals ik al zei, hou ik dus echt van dat uitzoekwerk voor een reis. Ik ga voor je puzzelen om de perfecte duurzame reis samen te stellen.

Dat is (afhankelijk van het pakket) inclusief:

  • Vervoer naar je eerste stop (trein, of vliegtuig voor verdere reizen)
  • Een toffe route langs het aantal stops dat jij wilt zien
  • Duurzame accommodaties binnen jouw budget (ja, dat kunnen ook hostels zijn)
  • Toffe activiteiten in/rondom die stops die een zo positief mogelijke lokale impact maken
  • Informatie over het vervoer ter plaatse
  • Handige informatie over je bestemming(en) zoals veiligheidsmaatregelen, weersverwachting, culturele dingetjes om te weten
  • Sfeerfoto’s voor voorpret

Nog voordat ik daar helemaal induik en alles voor je opstel, krijg je eerst van mij een voorstel. Dat is een eerst opzetje van de reis, waarbij ik je al kan vertellen welke toffe locaties je gaat bezoeken. Zo kun je nog één keer aangeven of dit wel of niet is wat je in gedachten had. Mocht je dan in de vragenlijst nog iets vergeten zijn of bij een bepaalde stad denken “dat lijkt me eigenlijk niks” of je vindt de afstanden tussen de locaties toch te ver, dan kun je dat nu nog aangeven. Je mag één keer wijzigingen maken, dus zorg dat je hier écht al je zorgen doorgeeft, want hierna ga ik echt alles voor je plannen.

Jouw persoonlijke duurzame reisplan

Nadat jij “JA” hebt gezegd op het voorstel, ga ik lekker puzzelen en je kant-en-klare reisplan voor je klaarzetten. Ik laat je dan weten wanneer het af is, zodat je het in je agenda kunt zetten en je meteen kunt boeken! Komt dat niet uit? Geef dat dan even aan. De prijzen kunnen soms snel veranderen, dus het zou zonde zijn als ik je een plan opstuur dat binnen je budget past, en het dan een week later opeens 1,5 keer zo duur is geworden. 

Het plan dat je krijgt is natuurlijk volledig afgestemd op jouw persoonlijke reiswensen, je budget en de duurzame mogelijkheden. Je krijgt van mij 2 onderdelen:

  • Een PDF bestand met een de opzet van de reis. Daarin vertel ik je een beetje over de plekken waar je heen gaat en wat je van tevoren moet weten. Dit is een leuk boekje die je mee kunt nemen op reis. Die je helpt met voorpret, en van pas komt tijdens je reis.
  • Het daadwerkelijke reisplan. Hierin zet ik alles voor je klaar, waardoor jij het zo kunt boeken. Het kan zijn dat dit 2 linkjes worden, eentje met de treinreizen en eentje met de accommodaties & activiteiten. Dit omdat ik simpelweg nog geen programma heb waarin het samen kan. Maar alsnog betekent dit dat je 2 dingen moet boeken, in plaats van een hele lading aan accommodaties, treinen en activiteiten.
Waarom moet ik mijn reis zelf boeken?

Ik kan jouw reis voor je boeken. Het enige nadeel daaraan is, dat ik jouw persoonlijke gegevens nodig heb, zoals creditcard gegevens en eventueel paspoort gegevens als er vluchten bij zitten. En die wil ik niet van je vragen. Dit zijn simpelweg zulke privacy gevoelige gegevens dat ik daar niet mee aan de slag wil. Daarom zul je zelf je reis moeten boeken. Maar dat kan dus wel in één of twee keer, in plaats van alles apart. Dus ik maak het je wel een stuk gemakkelijker. smile

Tijd om te boeken!

Nu je je persoonlijke reisplan hebt ontvangen, kun je gaan boeken! Alles staat al voor je klaar, dus het kost nog maar een paar minuten voor je hele reis geboekt is en het aftellen kan beginnen!

Zoals ik al zei, is het belangrijk dat je snel boekt, om prijswijzigingen te voorkomen. En zodra je eenmaal geboekt hebt, kan de voorpret natuurlijk gaan beginnen! Je kunt dan het reisprogramma doorlezen en misschien zelf nog wat tips opzoeken, de plekken vast op Instagram bekijken en misschien wat woordjes in de lokale taal leren. 

LET THE COUNTDOWN BEGIN!

Waarom zou je mij als reis planner inschakelen?

Ik gok, dat als je op deze pagina zit en zeker al zo ver bent gekomen dat je bij deze vraag uitgekomen bent, dat je zelf niet bijzonder veel zin hebt om een reis te plannen. Dus dat is reden 1 om mij als je duurzame reis planner in te schakelen, want ik vind dat juist wél heel leuk om te doen!

Daarbij hebben mijn reizen dus een focus op duurzaamheid, wat je niet zo heel vaak ziet, maar waar ik ontzettend veel ervaring mee heb. Ik ben echt een beetje een trein nerd geworden en ben daar trots op. Ik word ontzettend blij van treinen en nieuwe routes, maar ook van accommodaties die extra moeite doen voor duurzaamheid en het vinden van unieke plekjes en lokale ervaringen. Ik doe dit niet alleen voor jou, maar ook voor mezelf. Ik ben dus echt ervaringsdeskundige als het gaat om duurzaam reizen. Wil je een cruise doen? Dan moet je echt niet bij mij zijn, en dat zal ik ook eerlijk aangeven. Dan ken ik wel weer een andere travel agent die je daar veel beter bij kan helpen.

Dus, wil jij een toffe duurzame reis maken en heb je hulp nodig met een treinroute en/of het vinden van duurzame accommodaties en lokale ervaringen? Dan ben ik de travel agent waar je naar op zoek bent!

Heb je nog vragen?

Ik hoop natuurlijk dat het zo helemaal duidelijk is en je nu enthousiast bent over een aankomende duurzame reis! Maar ik snap het ook als je meer vragen hebt. Daarom heb ik al een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Je vindt op deze pagina ook informatie over de verschillende reispakketten die ik aanbied. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de treinroute door mij te laten samenstellen, zodat je accommodaties en activiteiten zelf kunt plannen. Of je laat mij alles doen, of iets daar tussenin. Alles is mogelijk.

Ben je enthousiast geworden over duurzame reizen en wil je toch eigenlijk wel je eigen reis plannen? Leuk! Als je daar toch nog wat hulp bij kunt gebruiken, kun je een reisuurtje bij mij inplannen, waarbij je tijdens een videocall al je vragen op mij af kunt vuren. Of neem eens een kijkje bij mijn treinreis gidsen, waarin ik dus ook een reisplan heb opgesteld, maar dan op basis van eigen treinreizen en ervaringen van mensen om mij heen.