Top 3 leuke plekjes in Sicilië

Lizet Wesselman - 22/05/2022

Top 3 leuke plekjes in Sicilië

Lizet Wesselman - 22/05/2022

In een week tijd zijn wij zo’n driekwart van het eiland over gereden en hebben we heel veel kunnen zien. Mijn eerste tip is: trek er meer tijd voor uit. Sicilië is echt prachtig en verdient het om meer tijd te spenderen. Het is dan ook niet lastig om leuke plekjes in Sicilië te vinden. Heb je toch maar even de tijd? Dit is mijn top 3 aan leuke plekjes in Sicilië. 

1. Taormina

Taormina is een kustplaatsje aan de noord/oost kust van Sicilië en zeker een bezoekje waard! Het is wel heel toeristisch, wat normaal niet mijn voorkeur heeft. Maar het was zo’n leuk dorpje en had alles wat je nodig hebt. Er zijn meerdere redenen om naar Taormina te gaan:

De schattige straatjes

Wij kwamen aan in het dorpje zelf, waar je eindeloos veel schattige straatjes hebt. Ga zeker ook eens een zijstraatje in, want daar zitten echt verborgen pareltjes! Veel restaurantjes hebben een terras met een prachtig uitzicht, die je vanaf de straat niet ziet.

Griekse ruïnes

Naast de mooie straatjes en gezellige restaurantjes heb je enkele oude Griekse ruïnes die een bezoekje waard zijn, zoals het amfitheater. Het was namelijk een Griekse kolonie, en dat is echt nog te zien.

Etna vulkaan

Vanaf Taormina kun je heel gemakkelijk Etna beklimmen. Dit is de op één na actiefste vulkaan van Europa en voor veel mensen de reden om naar dit deel van het eiland te gaan.

Het uitzicht

Loop naar beneden naar “Belvedere di Via Pirandello” voor een prachtig uitzicht over de kust. Er staat hier ook een kerkje waar, toen wij er waren, een bruiloft was. Taormina schijnt een populaire bruiloft spot te zijn en ik snap wel waarom! Vanaf hier kun je ook de trap naar beneden nemen naar de kust. Let op, want het is hoog! Gelukkig gaat er ook een skilift naar beneden.

Isola Bella

“Mooi eiland” en ja, dat is het. Ik moet wel zeggen dat ik het uitzicht vanaf boven indrukwekkender vond dan het eiland opzich. Alhoewel er veel bijzondere planten en dieren schijnen te zitten. Dit kost je €7 entree. Wil je naar het eiland? Neem dan waterschoenen mee! En laat je waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis. Het pad naar het eiland is namelijk niet droog, het is een doorgang tussen 2 baaien, en de golven komen elkaar daar tegen. Dit kan dus zorgen dat het water omhoog komt en je spullen niet droog blijven. Bij ons ging het goed, maar ik was blij dat ik de meeste spullen in de auto had gelaten. Aanrader: bekijk het eiland van bovenaf tijdens golden hour. Voor de zon achter de bergen verdwijnt licht het het eiland op met een prachtige gouden gloed.

Isola Bella Island Sicily
Portrait cefalu sicily

2. Céfalú

Cefalù is een oud vissersdorp ongeveer een uurtje vanaf hoofdstad Palermo. Wil jij de drukte van de grote stad ontwijken maar wel genoeg te doen hebben? Ga dan voor Cefalù! De sfeer in dit kleine stadje is fantastisch. Je hebt er alles, van kleine lokale winkeltjes tot aan enkele bekende ketens. Strand en bergen, mooie gebouwen en gezellige straatjes met meer dan genoeg keuze aan restaurants en cafés om je enkele weken te vermaken. Ook de bevolking kwam ontspannen over en iedereen was heel vriendelijk. Als ik ooit voor een langere periode in Sicilië zou verblijven, dan zou het hier zijn.

3. Scopello

Oke, toegegeven, wij zijn uiteindelijk het strand zelf niet op gegaan. Je betaalt hier namelijk €10 voor en wij wilde er eigenlijk alleen maar foto’s maken. Maar wat een prachtig strand is het! In dit gebied zitten meer prachtige, verborgen, strandjes. Voor de meeste moet je een flink stuk hiken, waar wij helaas geen tijd voor hadden. Maar ik raad iedereen aan om wat tijd vrij te maken om in dit gebied te gaan wandelen om te genieten van de mooie stranden in verborgen inkepingen in de rotsen. Deze kant van het eiland biedt het meest heldere water en zelfs van een afstandje is het de moeite waard. Wil je die €10 niet betalen? Ga dan voor de ingang de berg op een maak een foto vanaf de rots, zoals wij hebben gedaan. (Bovenste foto)